Sinds 2010, toen het blad van start ging, werkt Jan Schurgers mee aan het kwartaalblad “Kijk op Valkenburg”. Hij levert daarin voornamelijk bijdragen over historische gebouwen, sport en kunst en cultuur.

Intussen is “Kijk op Valkenburg” toe aan zijn achtste jaargang. Alle afleveringen met hun inhoud zijn op te zoeken en na te lezen op www.kijkopvalkenburg.nl

Na het stoppen van de uitgave van Kijk op Valkenburg in november 2018 is er in de loop van 2019 een nieuwe uitgever gevonden. Dat betekent dat de reeks van 34 afleveringen kan worden voortgezet, weliswaar voorlopig als halfjaarlijkse uitgave. In dat eerste nieuwe nummer dat op 1 juni verscheen is van de hand van Jan Schurgers een verhaal opgenomen over een toevallige ontmoeting in 1989 van een Amerikaanse oudstrijder met een Valkenburgse jongeman, die tot verrassende ontdekkingen leidt.
Een ander artikel gaat over de zaalvoetbalvereniging “de Kilo” uit Berg en Terblijt en biedt een terugblik tot aan het ontstaan van de vereniging in 1988. Van zijn hand is ook het overzicht van de tentoonstellingen in het museum Valkenburg in de periode tot 1 december. Het blad kent een oplage van 10.000 stuks en wordt bij de Valkenburgse bevolking huis aan huis bezorgd.

Copyright Jan Schurgers © 2023 All Rights Reserved