Jaarboek 2012

jaarboek 2012 Stichting Historische en Heemkundige StudiesIn het jaarboek 2012 van de Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal verscheen een artikel van Jan Schurgers met als titel "Bouwkundige Alphons Prevoo leeft voort in steen."

De Valkenburgse bouwkundige Alphons Prevoo (1855-1929) was vooral actief in de periode tussen 1900 en 1920. Hij maakte veel ontwerpen voor panden in Valkenburg, Hulsberg, Houthem, Ransdaal en Ulestraten. Zijn bekendste en belangrijkste project is de Wilhelminatoren op de Heunsberg in Valkenburg (1906). Naast de daadwerkelijk uitgevoerde panden krijgen ook de niet gerealiseerde ontwerpen de nodige aandacht. Hierdoor ontstaat een totaalbeeld van zijn talenten als bouwkundige.

Het boek werd op 24 november gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in kasteel Wijlre

Jan Schurgers: "Bouwkundige Alphons Prevoo leeft voort in steen". Jaarboek 2012. Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal. Valkenburg aan de Geul, 2012, p. 76-113.


De jaarboeken van de Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal zijn te bestellen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daar is ook informatie te vinden over de inhoud van dit jaarboek en de vorige jaarboeken. Bovendien zijn er korte samenvattingen opgenomen over de inhoud van alle voorgaande artikelen

Jan Schurgers ontvangt een van de eerste exemplaren van het jaarboek 2012, met daarin opgenomen zijn artikel over bouwkundige Alphons Prevoo


Copyright Jan Schurgers © 2024 All Rights Reserved