De witte kamer

Het boek verscheen in januari 2017.
Auteur: Jan Schurgers

De hoofdpersoon ontwaakt uit een delirium en het duurt enige tijd voor hij gaat beseffen waar hij is en waarom hij daar is.
Tijdens zijn genezingsproces komen langzaam herinneringen uit zijn verleden boven en die beangstigen hem. Wat is er gebeurd en wat heeft hij gedaan waardoor hij zich in de situatie bevindt die hem zo verward. Langzaam wordt de sluier opgelicht.
Jan Schurgers schreef een spannend verhaal dat tot het einde toe blijft boeien en een verrassende ontknoping kent.

Het is verkrijgbaar bij elke boekhandel en rechtstreeks bij de auteur 043 6015927.
Lit. 

- Peter Janssen: “Morgen moet ik voorkomen”. Dagblad de Limburger, 3 februari 2017.
- De Witte Kamer van Jan Schurgers. Blije boekenwurm door Anja Schuller, 26-2-2017. Zie www.blijeboekenwurm.nl
- De Witte Kamer, nieuwe roman van Jan Schurgers. Markant, april 2017, p. 17
- Kijk op Schrijvende Valkenburgers. Jan Schurgers “de Witte Kamer”. Kijk op Valkenburg, jrg. 8, nr. 2, mei 2017, p.43
- De Witte Kamer, recensie in de Leestafel door Marjo van Turnhout, 8 nov. 2017. Zie www.leonvandorp.nl onder Boeken- Recensies.

Recensie in NBD Biblion door Wim Sanders:
Een anonieme man komt bij in een witte kamer. Hij is daar beland nadat hij vervuild en in een delirium in zijn eigen huis is gevonden. In het begin herinnert hij zich niet veel, maar langzamerhand vult zijn geheugen zich weer met gebeurtenissen die hij al jaren door middel van alcohol heeft weten te verdringen.
Tijdens zijn genezingsproces krijgt hij regelmatig bezoek van zijn raadsman die hem op de hoogte houdt van een onderzoek dat naar hem is ingesteld. Door de resultaten van dat onderzoek dringt de man verder zijn geheugen binnen en ontdekt hij kanten van zichzelf die hij liever niet had geweten. Aan het einde van het verhaal is de man niet alleen genezen, maar moet hij zich ook voor de rechter verantwoorden voor twee mogelijke moorden.
De auteur (1946) slaagt erin de lezer door middel van een zorgvuldige stijl en gedoseerd plot binnen te laten dringen in het brein van een zelfdestructief maar ook moordzuchtig slachtoffer van familieterreur. Hoewel op de achterflap het boek als thriller wordt aangeprezen, is het eerder een fijnzinnige psychologische roman. Zorgvuldig geschreven en geslaagd verhaal over een geestelijk weerloze man.
Copyright Jan Schurgers © 2023 All Rights Reserved