57 Limburgse beeldend kunstenaars

Begin 2007 ontstonden bij de gebroeders John en Frank Marx van galerie Marx en Marx in Valkenburg aan de Geul plannen tot uitbreiding van hun galerie. De feestelijke heropening in november wilde men gepaard laten gaan met de uitgave van een boek dat een overzicht van hun collectie op dat moment bevatte. Vanwege zijn eerdere publicaties over beeldend kunstenaars uit de regio benaderden ze Jan Schurgers om dit boek samen te stellen en die ging enthousiast aan het werk.
Resultaat is een naslagwerk met daarin opgenomen 57 Limburgse kunstenaars, van de A van Jean Adams, tot de Z van P. Ziezo. De oudste kunstenaar is Robert Graafland (1875-1940) en de jongste Roger Braun (1972).

Het boek bevat naast een inleiding, van elke kunstenaar twee pagina’s met informatie en een afbeelding in kleur van een werk. Bovendien is van elke kunstenaar een portret en zijn handtekening opgenomen. In totaal 128 bladzijden met literatuuropgave en gevat in een fraaie harde kaft.

Jan Schurgers: “57 Limburgse Beeldend Kunstenaars”.
Galerie Marx en Marx Kunst, Valkenburg aan de Geul 2007, 128 p.
Prijs: € 24,95

Verkrijgbaar bij Galerie Marx en Marx Kunst via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Copyright Jan Schurgers © 2023 All Rights Reserved