Jaarboek 2000

Aan het bijzondere jaarboek 2000, oftewel het eeuwboek van de Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal droeg Jan Schurgers een artikel bij met de titel “Dertig en enige kunstenaars uit de twintigste eeuw”. Hij maakt daarin een denkbeeldige tocht langs de Geul en noemt en bespreekt het werk van de belangrijkste kunstenaars die hij tegenkomt. Onder hen bevinden zich Aad de Haas, Harry Koolen, Hans Truijen, Lei Molin, Pieter Defesche en Charles Eyck.
Afbeeldingen in kleur en zwart/wit illustreren zijn verhaal, dat ook de religieuze kunst en de kunst in de openbare ruimte omvat.

Jan Schurgers: “Dertig en enige kunstenaars uit de twintigste eeuw”. Jaarboek 2000. Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal. Valkenburg aan de Geul 2000, p. 71-96

De jaarboeken van de stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal zijn te bestellen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door een redactionele ingreep ontstond er helaas een verkeerde volgorde in de tekst. Die storende fout werd in het jaarboek 2001 hersteld met de vermelding van de juiste volgorde in tekst en afbeeldingen.Copyright Jan Schurgers © 2024 All Rights Reserved