Jaarboek 2016

In het jaarboek 2016 is een bijdrage opgenomen van de hand van Jan Schurgers onder de titel “Meer dan een eeuw voetbal in Valkenburg”.
Het moderne voetbal ontstaat in de tweede helft van de negentiende eeuw in Engeland. Snel daarna wordt ook in Valkenburg tegen een bal getrapt. In dit artikel passeren alle voetbalverenigingen van groot-Valkenburg de revue met hun glorieuze momenten en hun dieptepunten. Het verhaal is verluchtigd met foto’s uit de kleurrijke geschiedenis van de verenigingen VV Walram, VV Berg ’28, SV Sibbe, VV IASON, VV Valkenburgse Boys, SV Vilt en SV Gerendal.
Jan Schurgers: “Meer dan een eeuw voetbal in Valkenburg”. Jaarboek 2016, Stichting Historische en Hemkundige Studies in en rond het Geuldal. Valkenburg aan de Geul 2016, p.46-71

De jaarboeken van de stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal zijn te bestellen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.



Meer informatie over de jaarboeken is te vinden via www.historiegeuldal.nl Daar is ook informatie te vinden over de inhoud van dit jaarboek, maar ook van alle 25 voorgaande. Bovendien zijn er korte samenvattingen opgenomen over de inhoud van alle artikelen.



1. Jan en Marianne in het publiek
2. Jan met de net ontvangen jaarboeken
3. Jan reikt de jaarboeken uit aan de dialectdichters
4. Ook hier krijgen enkele dichters hun boek uitgereikt.



Copyright Jan Schurgers © 2023 All Rights Reserved