Op 29 januari 2017 vond er in het museum “Land van Valkenburg” de presentatie plaats van de roman en thriller “de Witte Kamer”.

Het is een sfeervolle en drukbezochte bijeenkomst geworden, waarop Ivo Senden, oud-leerling van Jan en nu eveneens auteur in het fonds van uitgeverij Leon van Dorp herinneringen ophaalde aan zijn lagere schooltijd in Klimmen en op een boeiende manier melding maakte van de inspiratie die hij opdeed tijdens het leerjaar bij Jan.

Vervolgens reikte Jan het eerste exemplaar van zijn boek uit aan Jan Vermeer, wethouder van o.a.cultuur in de gemeente Valkenburg aan de Geul. De wethouder stak daarna de loftrompet over al hetgeen Jan in de afgelopen decennia gedaan heeft op het vlak van de kunst en cultuur, de publicaties van zijn boeken en de artikelen in tijdschriften en jaarboeken.

Jan zelf reikte daarna nog een exemplaar uit aan zijn meelezers, vriend Jacques Graus, broer Hans en aan zijn vaste fotograaf Jo van Aken. Leon van Dorp prees vervolgens kunstenaar Jo Havenith voor zijn fraaie omslagtekening en reikte ook hem een exemplaar van het boek uit.

Daarna volgde er nog een gezellig samenzijn met een drankje en de verkoop van het boek.

 Copyright Jan Schurgers © 2023 All Rights Reserved